Belofte maakt schuld: we zouden het over klussen hebben. En we waarschuwen vast, want dat thema alleen al maakte ons een beetje melig. Wat weten wij nou van klussen? Bij de opname van deze podcast zijn geen gewonden gevallen. Bij de waargebeurde verhalen wel.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 12 reacties op “S01E05: Klussen

 1. Dennis sep 26, 2018

  Wat een feest van herkenning en tranen in m’n ogen. Kan er geen wekelijkse Podcast komen ?… 2 weken wachten duurt te lang…

 2. Robert Goeli sep 26, 2018

  Een grondverf gebruik je altijd wanneer je een goede basislaag nodig heb voor de aflaklaag.

  Op een nieuw gestucte muur gebruik voor een voorstrijk die ervoor zorgt dat de zuigende werking van je muur minder wordt. Hierna ga je er met een muurverf overheen. Op een reeds geverfde muur is voorstrijk NIET nodig. Daar kan dan gewoon een nieuwe laag muurverf overheen (nadat je de muur vetvrij gemaakt hebt)

  Op hout of andere ondergrond gebruik een grondverf om ook een goede basislaag (voor oa de hechting) te creëren. Ga je een reeds geverfde oppervlak opnieuw verven dan kun je hier prima weer een grondlak overheen zetten of gewoon met de lak laag overheen.

  Let in ieder geval ALTIJD op de basis van de verf. Acryl (water) of Alkyd (terpentine). Deze kun je niet lukraak door elkaar gebruiken. Hier stem je je materiaal ook op af.

  En wat betreft de terminologie, iemand die het professioneel doet (als beroep) noem je vaak een schilder. De ‘klusser’ heeft het veelal over verven.

 3. Jullie zijn echt te grappig. Ik kwam niet meer bij van het lachen!!

 4. Victor sep 26, 2018

  Mijn vader is timmerman en echt ontzettend handig(maakt zelf meubels enzo, draait zijn hand niet om voor klusjes) en ik zit ongeveer op het niveau van jullie drie. Dat geeft ook veel zelfvertrouwen als het om klussen gaat(gelukkig heb ik wel iemand die ik kan bellen als ik niet meer weet wat ik moet)

 5. Evita sep 27, 2018

  Complimenten jongens! Heb deze aflevering geluisterd tijdens een rondje hardlopen en heb de hele weg hardop lachend gerend. Thnx!
  Nu ben ik wel benieuwd: hoe mannelijk zijn jullie als het gaat om sporten?

  Xx Evita

 6. Mariska sep 28, 2018

  Haha fantastisch! Dit was de eerste podcast die ik van jullie heb geluisterd. Sowieso leuk om Bas en Domien ook weer samen te horen. (jullie mis ik wel een beetje in de ochtend, hoewel Sander het ook goed doet)
  Maar die discussie over grondverf op de muur, hahaha! Hardop gelachen. Ik ga zeker vaker luisteren.

 7. Antoinette Sluijter sep 29, 2018

  Tijdens de terugrit van vakantie jullie podcast ontdekt. Te leuk dus dit,ook voor vrouwen! Bordeaux-Amsterdam was zo om. Zo herkenbaar enzo om gelachen!

 8. Daphne okt 1, 2018

  Ik heb mij bescheurd om deze aflevering! Ik begon mij wel af te vragen of jullie ouders (of mogelijk vader, maar ik wil niet generaliseren) jullie geprobeerd heeft wat op het gebied van klussen wat bij te brengen. Of had het nooit jullie interesse? Of zit het niet in de familiegenen?
  (Mijn vader heeft mij het e,e.a op het gebied van klussen geleerd, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik het ook leuk vond om te leren. Niet per definitie om het ook te doen, dus bel mij vooral niet om te helpen ;-D)
  En dit brengt mij op de vraag: hoe mannelijk was jullie opvoeding? En wat willen jullie zelf een volgende generatie meegeven en wat vooral niet?

 9. Arjen okt 11, 2018

  Erg leuke podcast, heb lachend in de auto gezeten! Top, ga zo door.

 10. Ik heb hem nu pas kunnen luisteren…
  maar kees, wat zijn jullie voor een mannen!
  Wij hebben zelf onze keuken en badkamer verbouwd! Met onze eigen handjes!

  Maar goed, jullie zijn echt geweldig!

  Gr Jorinda (een vrouwelijke klusser)

 11. Oh, zo pijnlijk herkenbaar! (En ik zou ook niet zeggen dat ik uit Sleen kwam, haha)

 12. Fabian de Jeu apr 13, 2020

  1,5 jaar later dacht ik tijdens de corona tijd. ik ga maar een luisteren naar jullie, en wat een droge humor.