Mannen die ziek zijn, stellen zich altijd aan. Of juist niet? In deze tweede aflevering proberen we het uit te zoeken. Een mondkapje tijdens het luisteren kan mooi meegenomen zijn!

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 7 reacties op “S02E02: Ziek zijn

 1. Jorick mrt 14, 2019

  Het is bijna niet te omschrijven (maar ik probeer het toch) wat voor een hilarische situatie het is om tijdens het luisteren (op de fiets naar huis) een bloedneus te krijgen, uit het niets, _op straat…_ En dat je dan terwijl je die shit probeert op te lossen, hard door je neus uitademt, omdat het toch wel een beetje grappig is. Helpt niet, wel een ervaring. Lekker bezig, heren. 👌🏻😁

  • Hannah mei 26, 2020

   Met mijn angst voor de tandarts en de dokter had ik halverwege zoveel plaatsvervangende pijn dat ik hem maar af heb gezet. Ben nog steeds aan het gruwelen. Verder wel leuk hoor.

 2. Hey Mannen, Gruwelijk hard gelachen. Hilarisch! Werk zelf bij een huisarts. Dus ik wilde de hele tijd tips etc doorgeven :-). Ga zo door!

 3. Dit is de meest vermakelijke aflevering tot nu toe, ik heb me ziek gelachen!

 4. Nathalie mrt 16, 2019

  Ik heb in een dag ziek in bed al jullie podcasts gebinge-luisterd.. Heerlijk, maar bij deze laatste podcast weet ik niet of het afleidende effect mijn misselijkheid nog overtrof… 🙂

 5. Mascha mrt 17, 2019

  Ha mannen,
  Bedankt weer voor de hilarische Podcast, waar ik als vrouw erg van kan genieten en zeker bij het onderwerp ziek zijn. Natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat vrouwen sterker zijn😉
  Nog 2 puntjes; jullie hadden het over de huisartsenlost en dat de bezoek daaraan je eigen risico zou kosten. Dat is niet zo, dat is wel zo als je naar de spoedeisende hulp in een ziekenhuis zou gaan
  Punt 2 is, jawel, bloed bij de ontlasting. Ga idd altijd naar de huisarts, want niet alleen aambeien kunnen de oorzaak zijn, maar ook chronische darmontstekingen als de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa of wellicht erger (darmkanker) kunnen de oorzaak zijn. Uiteraard moeten die goed behandeld worden anders gaat het alleen maar van kwaad tot erger.
  Diaree en op een gegeven moment ook bloed bij de ontlasting bij mijn zoon van toen 14 jaar heeft ons bij de huisarts gebracht. In eerste instantie kwam er niks uit onderzoek van zijn ontlasting, maar bij bloedonderzoek bleek hij al een flinke bloedarmoede te hebben en dan zit je heel snel bij een kinderarts. Lang verhaal kort, er bleek 30 cm van zijn dikke darm ontstoken te zijn en is de diagnose colitis ulcerosa gesteld, een chronische ontsteking van zijn dikke darm. Niet te genezen, wel rustig te krijgen en te houden door een hele berg medicijnen en in zijn geval ook nog 1x/6 weken een infuus. En hopelijk is dat afdoende want anders wellicht operatie, stoma…… maar daar denken we nog maar  niet over na, want nu 2 jaar later ziet het er naar uit dat eindelijk de boel rustig is. En, mijn zoon is de uitzondering die de regel bevestigt qua ziek zijn; hij is supersterk en klaagt nooit, echt een bikkel!

 6. Larissa mrt 21, 2019

  Ik luister de podcast altijd tijdens een rondje wandelen. Normaal krijg ik al wel vreemde blikken van onschuldige voorbijgangers als ik zomaar begin te glim-/schaterlachen. Vandaag was het nog een stapje erger, want mijn gezichtsuitdrukking wisselde constant tussen vol afschuw en ongemakkelijkheid naar medelijden of een grote grijns. Gelukkig trek ik me niet zoveel aan van die andere mensen en heb ik weer genoten!