“Alle tieners zeggen ‘ja’ tegen MDMA”, schreef een groot poëet eens. Maar hoe kijken wij tegen drugs aan? Wat hebben we gebruikt, hoe waren de ervaringen en zouden we er aan verslaafd kunnen raken..? De spannendste tot nu toe.

Zijn er nog vragen?

Heb je tijdens of na deze aflevering vragen over drugs? Check de site van Jellinek. Daar worden al je vraagstukken professioneel beantwoord.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 12 reacties op “S02E05: Drugs

 1. Toppers van de cast,
  Ik vind dit echt een super goede podcast! Zeker de stelling: ‘drugs hoort bij festivals als kerst bij jezus’.
  Ik heb zelf maar 1x in 2016 xtc gebruikt op een festival en sinds dien helemaal niet meer, en ook geen behoefte meer. Maar de groep waarmee ik ga (35 mensen sterk) gebruiken allemaal xtc, speed en 4fmp. Van hun krijg ik altijd te horen dat ze zich veiliger voelen doordat er 1 persoon nuchter is, hebben jullie ook dat gevoel als je gebruikt hebt en er iemand bij is die nuchter is?

  Daarnaast wil ik even zeggen dat de podcast echt geweldig is! Herken mezelf in heel veel dingen en vind jullie humor en manier van gesprek voeren heel erg prettig! Thanks voor genieten elke podcast!

 2. Hannelinde apr 25, 2019

  Hahah leuk dat ik nu ook een andere kant van het verhaal hoor 😉 Had zomaar gekund hoor, dat swipen!

  Liefs, Hannelinde

 3. Frank apr 25, 2019

  Hi heren,

  over LSD (en andere psychedelica), het is niet helemaal waar dat deze drugs niet meer gangbaar zijn. Dat het in de jaren ’60 ook veel gebruikt werd, klopt zeker, maar psychedelica beleven weer een behoorlijke opleving sinds begin dit decennium. De zogenaamde third-wave van de psychedelica (jaren 60 was de 2nd wave, de maya’s de eerste). Voornamelijk het microdoseren (1/10de van de een normale hoeveelheid, nog. 1 keer per week) gebeurd steeds vaker, omdat je inderdaad je zintuigen open zet, actiever wordt, levendiger gaat voelen en beter wordt in dingen aanpakken.

  • Domien apr 25, 2019

   Jaaaa, dat is zo! De microdoseringen, daar heb je helemaal gelijk in. Goeie, dank voor je reactie!

 4. Lieke apr 26, 2019

  Goedemiddag mannen!
  Hoorde net jullie nieuwe podcast, Domien ik snap jou zo goed! Ik heb zelf wel eens een jointje gerookt wat erg saai was en we hebben met vrienden eens wat patronen gebruikt. Dat was wel echt vet om als eerste drugs ooit te gebruiken maar zo duur! Binnenkort ga ik naar een festival en daar ga ik mn eerste pilletje nemen, ik hoop echt dat het zo chill is als jullie zeggen. Er zijn zeker mensen bij die dit vaker hebben gedaan of nuchter blijven maar t blijft wel ff spannend. Daarnaast denk ik dat de generatiekloof bij sommigen wel echt groot is, wat voor hen roken en drinken is, is voor de generatie die er aan komt drugs.
  Ik hoop dat jullie nog lang doorgaan met deze podcast en ik hoop dat de sponsor (auto.nl?) er voor kan zorgen dat jullie elke week op kunnen nemen! Wat een genot!

 5. Jerry apr 26, 2019

  Heren heren heren…. Wat een podcast weer. Eerlijk is eerlijk: het is niet mijn onderwerp… Mijn ervaring en interesse in drugs is letterlijk nul (alcohol voor het gemak niet meegerekend) , nooit gebruikt, niet eens een klein beetje nieuwschierig. En ook alcohol zeer weinig: ik ben standaard de Bob als er uitgegaan wordt. Al gaan we stappen in Maastricht: ik rijd terug. Desalniettemin wel weer een mooie, grappige aflevering…. Waarbij jullie openheid en humor weer zeer worden gewaardeerd. De sponsoring had van mij niet gehoeven… Maar zo oppakken is beter dan een jingle erin knallen.

  Dan nu belangrijke zaken….. Zaanse mayonaise en/of calve de beste? Ik zou snel jullie smaakpapillen laten nakijken want daar klopt zeer zeker iets niet!
  De alles este mayonaise komt uit België en is van D&l (Devos & Lemmens) met als 2e de mayonaise van Devlaendere.
  Mayonaise zoals mayonaise hoort te zijn… Vol, romig, een tikje zurig… Niet die zoete zooi van calve en zaanse….
  Aldus mijn bescheiden mening.
  Ik kijk alweer uit naar de volgende aflevering!

 6. Jacob apr 27, 2019

  Hey gasten ik ben een jongen van 15 en ik en 80% van mijn klas blowt en niet alleen mij klas, en school doet er niks tegen. Nou dat wou ik even laten weten.

 7. Marit mei 1, 2019

  Lieve mannen,
  Jullie (lees: Domien) maakten je zorgen dat deze aflevering over drugs een te rooskleurig beeld zouden geven over drugsgebruik. Ondanks dat jullie goede tips hebben gegeven over hoe je hier zo veilig mogelijk mee om kan gaan (altijd via via kopen, in een vertrouwde omgeving uitproberen) en af en toe relativeerde, vond ik dit niet helemaal geslaagd. De anekdote van Bas hoe hij bijna 2 pillen xtc heeft genomen, is een van de redenen dat ik geen drugs gebruik (afgezien van alcohol). Hoe weet je zeker dat jouw dealer je de juiste spullen levert en dat dit veilig is? Jullie hebben gelijk dat alcohol nog veel meer problemen kan veroorzaken, maar als je dit met mate neemt en weet waar je grenzen liggen is er weinig tot geen risico. Bij drugs kan het in een keer veel dramatischer aflopen.
  Ik luister nog steeds met heel veel plezier naar de podcast! Kijk altijd weer uit naar de volgende 🙂
  Liefs, Marit
  PS: Chris, I’m with you. Zaanse mayonaise is de allerlekkerste!

 8. Tessa mei 1, 2019

  Ik was dus twee weken geleden in Valencia en snap de schoenen struggle zeer goed. Ik loop nu met een halve maat te kleine schoenen rond…

 9. Niels mei 8, 2019

  Hi, over drugs op een festival. Ik werk op festivals dus ben dan altijd nuchter (behalve erna natuurlijk) en dan zie echt wel dat 80% van de mensen wel drugs op hebben. Je raakt met ze aan de praat en vertellen met alle blijheid met wie ze zijn en wat ze op hebben.

  Wilde ik ff kwijt, groetjes!!

 10. Hoi mannen!
  Van wat ik in de podcast heb gehoord over xtc, krijg ik het idee alsof jullie nog geen xtc hebben gebruikt in combinatie met hardstyle muziek. Zo vertellen jullie bijvoorbeeld dat jullie naast knuffelig ook erg rustig worden/werden van deze drug. Ik kan me daar goed in vinden, als je inderdaad naar disclosure of techno luistert, want de muziek maakt je xtc ervaring. Bij een hardstyle stage met da tweekaz / noisecontrollers bijvoorbeeld krijg ik een intense lading energie en kan ik niet stoppen met bewegen. Lijkt een hele andere ervaring! Dat vind ik het leuke aan een combi festival: overall krijg ik een hele vrolijke en energieke ervaring, maar elke stage is weer een kleine variatie. Future / Deep house is vooral in mezelf en in trance en hardstyle met andere mensen blijven dansen en rondlopende ben ik dan weer een kakelkip. Zoveel variaties op 1 terrein!

  Vond t wel leuk om mijn – van jullie verschillende – ervaring ook te delen!

  Echt een toffe podcast trouwens om op de fiets raar aangekeken te worden door mensen die niet snappen waarom je opeens in lachen uitbarst voor een stoplicht… voorkomt ook weer een boete als je niet hoeft te zoeken naar een leuke afspeellijst met muziek. Heb t net ontdekt.

  Groetjes!

 11. Nu pas geluisterd (inhaalbeweging) naar deze aflevering en ik heb af en toe héle grote ogen opgezet. Is het omdat ik in Vlaanderen woon? Is het omdat ik wat ouder ben? Maar zelfs mijn vriendengroepje van dertigers gebruikt echt amper drugs. Ja een jointje, maar pillen zoals jullie? Hé? Ik vind het doodeng. Vooral omdat het zo inééns gaat: de term ‘inkicken’ zegt al genoeg. Dan liever wat rustig dronken worden…