Moeten we hier nog een aparte aflevering over maken, vroegen we ons af. Dat we ‘hier en daar’ onzeker zijn, heb je al vaker kunnen horen! Maar hoe zeker zijn we eigenlijk van onze zaak als het over werk, vrouwen of uiterlijk gaat? Dit wordt een therapeutische sessie…

Genomineerd voor de Dutch Podcast Awards

Man man man, de podcast is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, in de categorie Lifestyle & Maatschappij & Gezondheid en Domien als Beste Host! Natuurlijk willen we die prijzen winnen. Stemmen kan hier! En als je dat hebt gedaan, laat ons dat dan weten, want dan maak je kans op tickets voor onze liveshow op 22 juni.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 13 reacties op “S02E07: Onzekerheid

 1. Ja hoor, psychologe meldt zich! Diepe respect voor jullie allemaal, maar zeker voor Bas, om je zo open te stellen over je donkere periode. Door open te zijn hierover wordt ook voor anderen de drempel lager om hulp te zoeken. Fan van jullie podcast, ga zo door!

 2. Louise mei 23, 2019

  Hey Bas, Chris en Domien,
  Heb wederom weer gelachen zoals altijd als ik naar jullie podcast luister.
  Domien, je zei dat je je roze polo niet meer hebt aangetrokken, sinds de opmerking/mening van een vrouw van je werk. Waarom heb je het niet meer aangetrokken, was het erg? Ik vind: dat als je het mooi vindt en het staat je prima, laat een ander maar praten en trek je er niets van aan.

 3. Hoi mannen!
  Ik vond het echt weer een super podcast. Echt respect voor hoe jullie je open stellen!! Maakt het misschien voor luisteraars die ergens mee lopen ook makkelijker om er iets mee te doen of voelen ze zich minder alleen in de gedachtes wat al veel kan schelen. Leuk om te horen dat mannen toch ook wel paranoia kunnen zijn met appen. Kom zelf ook uit het oosten van het land en bij ons was merkenkleding zekerrrrrrr wel een ding op de middelbare school. Het is dus niet iets wat alleen in de randstad voorkomt (en er wonen ook niet alleeeeen maar boeren hahah). Kijk al weer uit naar de volgende!!!

 4. Simone mei 24, 2019

  Je zo onzeker voelen dat je naar een psycholoog gaat, en dan ook nog zeggen: ik weet niet of het geholpen heeft, misschien lag het ook wel aan mij.. Dat ik het niet goed kon. Gast, als een psycholoog niet goed werkt voor je, ligt sowieso niet aan wat jij daar zegt of doet. Je komt er voor hulp, als je denk dat het niet werkt moet die psycholoog dat toch aanvoelen en je naar een ander verwijzen die je wel kan helpen? Hoe stom is het dat jij je daardoor nog onzekerder gaat gedragen en denkt: het werkt niet en dat zal wel aan mij liggen?! Ik mag toch hopen dat zij daar wel gevoelig voor zijn en dit soort signalen oppikken?

  Heb weer genoten van deze podcast! Op naar de volgende! Weer twee weken wachten, het duurt te laaaaaang 🙁

 5. Toine mei 27, 2019

  Erg herkenbaar zijn de opmerking van Bas en Chris over hun donkere periode, Ik kan uit eigen ervaring spreken dat zulke gedachte er snel in kunnen sluipen. Daarnaast blijft het een taboe om er zo maar over te spreken. Door podcasts/media als dit wordt het voor mij veel herkenbaarder en makkelijker te accepteren dat je wel eens foute gedachtes heb. Want het is echt niet iets om je voor te schamen.

  Dank heren!

 6. Freek mei 28, 2019

  Ik vind het een van de beste afleveringen. Veel mensen hebben denk dit soort gedachtes, maar weten dit niet van anderen. Met deze transparantie hebben jullie veel mensen het gevoel gegeven dat ze niet alleen zijn!

  Ik kan erg om jullie lachen

 7. Stijn van den Hurk mei 31, 2019

  Omdat je niet genoeg bevestiging kunt krijgen 😉

  Zojuist in één week 17 afleveringen Man, Man, Man er doorheen gejaagd. Altijd fijn om zo’n podcast te ontdekken! Ideale lengte voor treinritjes Utrecht – Rotterdam (v.v.) en het bereiden van maaltijdboxen voor het gezin. Grappige is dat ik jullie juist ben gaan luisteren omdat jullie genomineerd waren voor de podcast awards.

 8. Was een mooie episode. Volgens mij zijn jullie deze aflevering alleen vergeten (hardop) af te vragen of het tonen van (jullie) onzekerheid “mannelijk” is. Zeker wel. Het was heel sterk (en mooi). Chapeau!!

 9. Linda jun 11, 2019

  Tot tranen geroerd heb ik vanmorgen deze aflevering tijdens het sporten beluisterd. Wat prachtig dat Bas en Chris zo open zijn over hun donkerdere periode uit hun leven. Ik vind het súper mannelijk dat ze zo open en eerlijk hierover zijn
  Dít is waarom jullie zo terecht de Dutch Podcast Award hebben gewonnen mannen.

 10. Luciënne Bouvrie sep 29, 2020

  Ik ben net pas begonnen met de podcast en ga er doorheen alsof mijn leven er vanaf hangt! Ik vind het geweldig! Maar deze aflevering raakte me… Depressie klinkt als een onbesproken onderwerp, vooral bij mannen. Hebben jullie de momenten van zware fases ervaren als depressief? Hoe staan jullie in geestelijke gezondheidsklachten onder mannen? Is dit misschien ook een onderwerp tip? Zeker nu dat het Corona dit vaak toch ook word versterkt (bij mij althans wel). Bedankt in ieder geval voor al het lachen. Jullie slepen we wel echt door deze shit tijd. Groeten, Luciënne Bouvrie 😊🥰

 11. Op een redactie ook ooit op de auto / oto uitspraak uitgekomen. Bij ons was het meer een patat/friet verhaal, waarbij het noorden veel structureler de “Oto” variant zegt, en het zuiden eerder de de auto variant. Het Nederlandse is “uiteraard” de auto uitspraak, zoals je ook automatisering of automatisch uitspreekt. De Oto uitspraak komt van frans, ironsch gezegt in de podcast dat Auto daarvandaan komt, het is juist de L’automobile.

  Ik ben zelf voor Auto, dat is Nederlandse uitspraak zoals we die ook zo gebruiken bij andere woorden met auto bevatten.
  Naast deze is Cover nog zo een. In de regionen der Hilversum wordt vaak “Cuver” gebruikt. Zowel in Nederlands als Engels is die uitspraak van Cover niet logisch. Cover dus, met een o niet een U. Dank 😀

 12. Lieve, leuke en mooie mannen!

  Wat een heerlijke aflevering. Ik leef een beetje onder een steen en ben dus pas kort geleden jullie podcast gaan luisteren dus ik ben met een dikke inhaalactie bezig. Wat een geweldig leuke podcast. Maar was echt even stil van deze aflevering. Echt respect voor jullie openhartigheid. Ik denk dat het heel erg goed is dat die inmiddels wel beroemde, maar ook vrolijke, gevatte, vlotte, leuke jongens, ook echt wel onzekerheden hebben. Dat wat er binnen
  in mens afspeelt, dat dat absoluut niet te horen of te zien hoeft te zijn. Ontzettend knap hoe jullie dit zo bespreekbaar maken en hoe eerlijk jullie hierin zijn. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is om over te praten. Want het is niet iets wat rationeel is. Het is iets wat in een heel ander deel van je hersen aan het etteren is. Je kan wel weten dat het onzin is, zo voel je dat niet. En daarbij komt dat veel mensen denken dat alleen zij zo onzeker zijn, wat juist alleen maar bijdraagt aan dit probleem. En daar kan deze podcast echt wel aan helpen. Om mensen minder alleen te laten voelen in deze gevoelens.

  Hopelijk draagt het succes van deze podcast bij om jullie in te laten zien hoe geweldig leuk jullie zijn. Want dat vinden we allemaal!

  Ik doe eigenlijk helemaal niet aan fan zijn. Maar voor jullie maak ik een uitzondering.

  Groetjes, uit ons stadsjie

 13. Sarah nov 18, 2021

  Helllooo,
  Ik ben Sarah en luister sinds kort jullie podcast. Hier en daar als ik even wat tijd tussendoor vrij heb. Ik vind m mega leuk en wilde dat even laten weten. Ook om te horen wat voor goeie en grappige vrienden jullie zijn! Bij deze aflevering vond ik het vooral een echte openbaring om te horen dat jullie ook zo onzeker zijn en daar echt last van (gehad) hebben. Ik vind jullie wel coole gasten en had het niet persee verwacht of zo bedacht. Ik voelde me iets minder alleen toen ik deze podcast luisterde en ik vind het ook mooi om te horen dat het nu beter met jullie gaat. In ieder geval wilde ik zeggen, heel knap en mooi dat jullie dit gedeeld hebben, ik heb er echt iets aan gehad, dankjulliewel!!
  Heel veel groetjes (en ga zo door)!!