Met z’n drieën lijken we af en toe een getrouwd stel, maar staan we daar wel voor open? Niet om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen, maar met onze relatie! En wie vraagt dan wie? Laat de kerkklokken luiden, want we hebben het over trouwen.

Man Man Man X Miele

We hebben een nieuwe vriend! Dit seizoen werken we samen met Miele. Zij willen jouw en ons leven wat simpeler maken. Loop jij in het huishouden tegen een irritant probleem aan? Laat het ons weten en we gaan met Miele op zoek naar een oplossing!

Deze podcast word je aangeboden door Miele.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 16 reacties op “S04E04: Trouwen

 1. Henriëtte apr 16, 2020

  Nou, heeeel even:
  – Beste vriendin was ceremoniemeester, nog steeds BFF’s.
  – Vrijgezelle was op festival tijdens ADE, joejoe.
  – Huwelijksfeest was amaaaazing (met twee jullie welbekende DJs).
  – Enige minpunt: huwelijk zelf duurde maar half jaar.
  Je kan niet alles hebben.

  • Bas, Chris en Domien apr 16, 2020

   ‘Enige minpunt: huwelijk zelf duurde maar half jaar. Je kan niet alles hebben.’
   Haha! Maar wie waren de dj’s..?

 2. Natasja apr 16, 2020

  Ik ben het er zo mee eens dat vrouwen geen vrijgezellenfeest kunnen organiseren. Als het even kan probeer ik er ook onderuit te komen. Kost een hoop geld en dan ga je een high tea doen of een kook workshop en om 23:00 moet iedereen weer met hun eigen auto naar huis..
  Heb er wel eens zo eentje gehad terwijl mijn toenmalige wederhelft een super vette dag had, de bruidegom een parachutesprong kreeg die dag en ze ladder zat thuis kwamen om 03:00.
  Ik was zo jaloers 😂

  Mocht ik ooit trouwen mogen mijn mannelijke vrienden mijn vrijgezellenfeest organiseren 😅😜

 3. Robert Goeli apr 16, 2020

  “Hulp voor onhandige ziele wordt je aangeboden door Miele”

  #slogan

  • Esther apr 24, 2020

   Ik ga toch even in op het punt dat vrouwen alleen maar saaie vrijgezellenfeesten hebben. Dan ken je mijn vriendinnengroep nog niet. Op een mooie zonnige dag in Utrecht zijn we begonnen met cocktails maken, was al erg gezellig en daarna zijn we de boot op gestapt. Helaas mag er geen muziek in de binnenstad, maar zodra we daar buiten kwamen ging het los. Je ziet wel eens van die saaie rondvaarten, maar als je ‘s avonds in de Winkel van Sinkel (of zoals Chris het zou noemen de Wienkel van Sienkel) mensen hoort die je herkennen van de feestboot dan weet je dat het écht een groot feest was. Zullen we een wedstrijdje bier drinken Doen?

 4. Arieke Smidt-Kootstra apr 17, 2020

  Hallo mannen,

  Mijn zusje en beste vriendin hebben mijn vrijgezellen feest georganiseerd.
  Ik werd verrast met een high tea, waarbij iedereen iets lekkers mee genomen had.
  Daarna zijn we gaan glow in the dark midgetgolfen en lasergamen.
  Na de tapas zou ik alleen op stap met de organisatoren, want de rest wilde/kon niet.
  Nou viel precies het laatste gerecht bij m’n vriendin niet goed en die werd super misselijk. ( Nee niet van de drank, dat zou savonds pas komen :p)
  De stapavond is toen niet doorgegaan helaas.
  Over 3 dagen zijn we een jaar verder en moet deze avond nog steeds ingehaald worden.. xD

  Groetjes Arieke

 5. Lotte apr 18, 2020

  21:07: ‘was dit een soort van trouwma?’. Hihihi

 6. Layla apr 20, 2020

  Gelukkig heb ik niet zo’n vrijgezellenfeest gehad als de omschrijving van Bas: Thee was niet oke (drank vloeide rijkelijk van s’ochtends tot s’ochtends), piemels versieren, ontzettend komische en foute foto-opdrachten in Amsterdam moeten maken, vervolgens eten bij een Draqshow en karaoke zingen tot we geen stemmen meer over hadden en daarna nog feesten tot de zon opkwam. Beste nacht van mijn leven. En tip voor alle vrouwen: uitgaan in Amsterdam als bride to be = gratis booze gegarandeerd. Sjerp hergebruiken dus 😉

 7. Joyce apr 21, 2020

  Het verhaal van Domien is zó herkenbaar. Wij zijn inmiddels 3,5 jaar verloofd en zijn ook echt niet fanatiek plannen aan het maken. We hebben wel al een idee, maar dat is ook alles.
  Het aanzoek had mijn vriend heel lief gepland in Berlijn ook 00:00 op mijn verjaardag tijdens een drankje ergens.. Alleen had ik daar na een nacht rijden naar Berlijn en de hele dag door Berlijn slenteren weinig zin in! Dus uiteindelijk is het wel in Berlijn gebeurd, maar niet op de manier die hij graag had gewild 😅

 8. Annemieke apr 21, 2020

  Wat een leuke podcast!!!
  Ik wil graag wat vertellen over het vrijgezellenfeest van mijn man, dat had namelijk alles wat bij een vrijgezellenfeest hoort, dus ook een striptent! Waar zijn vrienden alleen niet aan gedacht hadden is dat hij bij de marine heeft gezeten en dus al heel vaak in zo’n tent was geweest. Hij vond het dus niet heel spannend. Toen hij uiteindelijk toch in zijn boxer op de bar stond zei hij met zijn zatte kop tegen de stripper (of is het stripster?🤔) dat zijn aanstaande veel mooiere en grotere borsten had! Toen was het tijd om naar huis te gaan 😅😅

 9. Vrouwen kunnen echt wel een vrijgezellenfeest houden! Stripper, steak en iedereen lam. De bruid ging uiteindelijk ‘out’ in een ballenbak op een technofeest…

 10. Sanne apr 29, 2020

  Ik ben het eens en oneens met jullie stelling: vrouwen kunnen geen vrijgezellenfeest organiseren. Die van mijn zus was fantastisch, want die mocht ik organiseren. Dus paintballen, met zijn allen uiteten en daarna nog hele nacht dansen. Het allertofste was dat ze niets door had (alles kon ik regelen terwijl ik in Cambridge, UK was), en ze allereerst suuuper enthousiast was dat er allemaal vriendinnen bij de locatie stonden (gelukkig toch geen high tea). En toen ze binnen bij de locatie kwam, en ze mij zag, werd ze helemaal ontroerd.
  Maar je hoort inderdaad ook verhalen van vrijgezellenfeestjes waar je echt niet dood gevonden wil worden. Moraal van het verhaal, zorg dat je de juiste vrienden hebt die durven 🙂

 11. Saskia mei 12, 2020

  Natuurlijk kunnen vrouwen wel een vrijgezellenfeest organiseren. Je moet alleen de goede groep vrouwen hebben 🙂

  Ik heb inderdaad wel eens een vrijgezellenfeest meegemaakt zonder stappen, maar dat hangt helemaal van de groep af & dat hoeft niet minder gezellig te zijn. Soms houdt de aanstaande bruid daar niet van of is is ze (inderdaad) al zwanger. Daar houden wij vrouwen dan over het algemeen een baby-shower voor, andere reden voor een extra feestje.

  Maar om terug te komen of wij vrouwen wel een vrijgezellenfeest kunnen houden: standaard concept middag activiteit zoals lasergamen / cocktail workshop / escape room (tip), ‘s avonds lekker uit eten met een grote groep & als afsluiter de kroeg in lekker drinken & dansen. Als vriendinnen zwanger zijn mogen ze zelf kiezen waar ze wel of niet aan meedoen, maar dat mag niet ten koste gaan van het feestje voor de bride-to-be. Must have: zorg ervoor dat je in de middag een activiteit doet waarbij de mensen die elkaar niet kennen elkaar wel leren kennen op een leuke manier. Dat maakt het voor iedereen leuker!

 12. Hoi.

  Ik luisterde net jullie podcast over trouwen en een heel mannelijk deel vind ik dat mist. Hoe staan jullie tegenover het vragen van toestemming/de hand aan de vader? Ik denk als je dan toch gaat trouwen dat een van de dingen is die je een vader niet mag natuurlijk en uit mijn ervaring is dat wel de kers op de taart na het huwelijksaanzoek als je kan vertellen dat je stiekem ook toestemming hebt gevraagd aan haar vader.