We moesten het (blijkbaar) eens hebben over openbaar vervoer! Bas heeft grote problemen met het personeel, Chris reist liever met een privéchauffeur en Domien vindt dat er te weinig met ‘m geflirt wordt. Toch is er een mannelijk lichtpuntje gevonden! Hoe doen we ‘t toch?

Man Man Man X Miele

Dit seizoen werken we samen met Miele. Zij willen jouw en ons leven wat simpeler maken. Loop jij in het huishouden tegen een irritant probleem aan? Laat het ons weten en we gaan met Miele op zoek naar een oplossing!

Deze podcast word je aangeboden door Miele.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 18 reacties op “S04E05: Openbaar vervoer

 1. Kirill apr 30, 2020

  Wie is eigenlijk de dame die de eindfragmenten inspreekt?

 2. Marleen apr 30, 2020

  Hypocriet OV-gerelateerd-kwaaltje van me waarvan ik me afvroeg of deze herkenbaar is voor sommigen: als ik alleen in de trein zit en het is druk, zet ik netjes mijn tas op de grond of op schoot om plek te maken voor een instappende reiziger. Vervolgens bid ik tot iedere god die je maar kan bedenken dat er niemand naast me gaat zitten. Dan op het punt dat de trein weer vertrekt en er is daadwerkelijk niemand naast me komen zitten, voel ik me een beetje beledigd.

 3. Robert Goeli apr 30, 2020

  De aflevering die nog met Chris nog begon maar met Christianne eindigde..

  #diva

  😉

 4. Ibtissam apr 30, 2020

  Heyy hoe zit het met de al opgenomen podcast die julie bij de podcast over quarantaine hadden benoemd? Krijgen we die ook te horen?

 5. De eerstvolgende aflevering die online komt is een dag nadat ik een jaar ontmaagd ben. Mijn vraag is; weten jullie nog op welke datum jullie ontmaagd zijn of ben ik gewoon raar? Mijne is 13 mei. Groetjes

  Graag anoniem

 6. Renée Hangelbroek mei 1, 2020

  Hoi Chris, Bas en Domien,

  Het zou je verbazen hoe vaak mensen niet hun plek afstaan in het ov aan mensen die het echt nodig hebben.
  Ik moest laatst met krukken de bus nemen en niemand wilde mij zijn/haar plek afstaan, of de plek naast hun. Er was één man met 5 tassen naast hem die alle tassen op zichzelf stapelde zodat ik naast hem kon zitten.
  Ik vind het belachelijk dat er mensen zijn die zo weinig manieren hebben.

  Mvg,
  Renée

 7. Simone mei 2, 2020

  Hoi jongens,

  Mag ik jullie bedanken voor een nodige portie humor tijdens deze coronagekte?
  Sinds de horeca gesloten is en ik dus thuiszit, nu 7 weken, luister ik jullie podcast en ik vind het geweldig!
  Ondertussen heb ik bijna iedere aflevering 2x geluisterd 🙂
  Vaak luister ik naar de podcast als ik een rondje ga wandelen, en regelmatig ben ik hardop aan het lachen om jullie 😉
  Een vriendin heb ik ook aangestoken en die is ook fan! Gisteren hebben we kaartjes gekocht voor jullie show in Breda op 3 oktober, fingers crossed dat de show door kan gaan!

  Nogmaals bedankt!

 8. Nynke mei 2, 2020

  Leuke podcast weer jongens!

  Het hangt er wel een beetje vanaf waar je in de bus stapt. Hier in Friesland (en Groningen) is groeten en bedankt zeggen heel normaal. Maar wanneer ik dat in Amsterdam of Almere doe krijg ik geen reactie.

  Over het opstaan in het OV; doe ik in de meeste gevallen. Maar wanneer ik zelf niet lekker in mijn vel zit (lees angststoornis) vind ik het lastig. Omdat ik in een volle bus of trein toch ga piekeren ‘oh straks word ik niet lekker en val ik flauw’. Je kunt dus niet altijd aan de buitenkant zien waarom iemand liever niet opstaat.

  • Hallootjes, ik vind jullie podcast erg leuk, en ik heb een vraag, jullie hebben een podcast opzoek naar mannelijkheid. Maar wie is eigelijk het vrouwelijks?

 9. Meike mei 4, 2020

  Hey Domien, Bas en Chris..

  Ja, buschauffeur hier 🙋‍♀️ (tenminste, normaal gesproken, nu even niet ivm corona).

  Het kan meerdere redenen hebben dat buschauffeurs soms chagrijnig lijken of zijn, maar van de meeste collega’s van mij en mijzelf weet ik dat ze het enorm naar hun zin hebben als chauffeur + dat de situatie nu een stuk minder gezellig is in de bus.

  Ten eerste, busje rijden is wel wat intenser dan gewoon autorijden. Ook al zit je jaren op de bus, soms heb je een off-day en ben je geconcentreerder aan het rijden dan normaal.
  Wij rijden in het Gooi nooit een vaste lijn, maar een heel pakket aan lijntjes, als ik dan een volle bus heb gehad op de 320 (snelbus tussen Hilversum en Amsterdam), dan heb je het wel even gehad om tegen iedereen goedemorgen of middag te zeggen..
  Ook kunnen mensen indd behoorlijk asociaal zijn door je niet eens aan te kijken als ze naar binnen stappen. Dat je je kop op houdt, snap ik, dat je soms aan het appen bent als de bus aan komt rijden, snap ik.. maar echt de helft gunt je niet eens de tijd om even aan te kijken en lopen na inchecken stoïcijns door naar achteren. Heel irritant en als je dan einde van je shift zit, ben je er eigenlijk ook wel klaar mee.

  Er zijn gelukkig ook leuke passagiers, zat leuke momenten meegemaakt, mooie verhalen gehoord of gewoon indd een uitgesproken dankjewel..is gewoon top 😊👍

  Grtjs,

  Meike

  • Meike mei 4, 2020

   Zonde dat Autocorrect weer zich heeft zitten bemoeien met mijn tekst. “Kop op houdt” = “koptelefoon op houdt”

 10. Esmay Garritsen mei 8, 2020

  Hallo mannen,

  Heeft Mieke niet een oplossing voor het vieze beddengoed van Bas?

  Groetjes Esmay

 11. Karan Vir Bains mei 12, 2020

  Hallo Domien, Bas en Chris,

  Ik luister al enige tijd naar jullie podcast en ben groot fan geworden. Ben zelf ook naar de theatervoorstelling in Den Haag geweest en heb zelfs vooraan kunnen zitten waar ik een high five van Chris kreeg, een moment om nooit te vergeten!

  Ik had een vraag voor jullie alledrie: Hebben jullie al kunnen profiteren van de fame door de podcast? Hebben jullie bijvoorbeeld een rij mogen overslaan of zijn jullie al eens gematst bij het krijgen van een bekeuring?

  Ik kijk al uit naar de volgende aflevering!

  Met vriendelijke groeten,

  Karan

 12. Hoi mannen,
  Ik reageer veel te laat op deze weer ontzettend leuke aflevering maar ik durfde heel lang niet te kijken of jullie alweer iets nieuws hadden gemaakt om niet teleurgesteld te worden voor als dat niet het geval was.. Dat buiten beschouwing gelaten.. Ik ben als regiomarketeer werkzaam in het OV, bij een busbedrijf. Ik vind het altijd heel leuk als mensen hier zoiets hilarisch van kunnen maken. En nee ik ben geen bus of trein gekkie (de bus of treinspotters in het OV) maar ik verdien er wel mijn geld mee. Nou rijden wij met onze bussen in verschillende gebieden en durf ik zeker wel te zeggen dat wij niet alleen maar chagerijnige chauffeurs in dienst hebben! Dus bij deze wil ik jullie graag uitnodigen om als het OV wel weer mag als ‘uitje’ een keer onze wel befaamde Old holland tour te doen. Deze gaat van Amsterdam Centraal naar de Zaanse Schans om vervolgens van Volendam weer naar Amsterdam te gaan!

  Je heb geen last van stoelen die zomaar naar achter geklapt worden maar wel een leuke busrit MET vrolijke chauffeur!
  Blijf vooral doorgaan met die leuke podcast want het is heel fijn om af en toe eens te horen hoe het zit.. Nu heb ik een geldige reden om alle vrijgezellenfeesten gewoon te weigeren..

 13. Annelies jun 15, 2020

  Dag manmanman,
  Hierbij mijn straf verhaal van ov in België.
  Op een dag moest ik tamelijk ver treinen alleen, dus had ik mezelf plezier gedaan met een eerste klasse ticket. Ik zat helemaal alleen in de wagon met 1 ander koppel. Geen rare mensen, maar gewoon een ‘normaal’ keurig koppel. Plots hoor ik een vreemd ‘smakkend’ geluid. Ik probeer te achterhalen waar het vandaan komt. Zo zie ik in de weerspiegeling van de ruit dat de man hele heftige armbewegingen aan het maken was onder het tafeltje. De beweging en het geluid samen deden mij realiseren wat die 2 aan het doen waren.
  … hij was haar gewoon aan het bevredigen met zijn hand. Maar echt zo luid en zo duidelijk. Ik ben heel snel naar het andere deel van 1 e klasse gegaan. Daar zat 1 andere man. Na een tijdje hoorde ik opnieuw een verdacht ritmisch ‘vochtig ‘ geluid. Het tempo ging alsmaar sneller… en ik ben uiteindelijk met mijn 1 é klasse ticket naar 2 é klasse gevlucht.
  Bij het afstappen passeerde ik voorbij het raam van het eerste koppel. Die waren gewoon naar buiten aan het kijken, niets aan de hand.
  Ik ga nu niet meer met 1e klasse!
  Echt waar gebeurd! Gr Annelies

  • Annelies jun 15, 2020

   Dag manmanman,
   Ik besef net dat ik wel meer straffe OV verhalen heb. Sommige niet zelf meegemaakt maar wel kennissen van me:
   1
   Ik was op zoek naar iets in mijn handtas. Ik weet niet meer wat, maar zo een handtas zit altijd bomvol. Toen had ik eindelijk (ik denk mijn sleutelbos) gevonden en dus haal ik die er tamelijk snel en met een ruk uit, waardoor er tegelijkertijd een tampon de wagon wordt in gekatapulteerd. Oh Neen, wat doe ik, gaan oprapen ? Ja tuurlijk niet, zo gaan zoeken tussen de mensen hun voeten. ‘Oh ja, hier ligt mijn tampon.’ Ik heb de hele rit een rollend object gehoord wat verder in de wagon, maar ik durfde het toch niet op te rapen. Sorry voor het poets personeel!
   2
   Mijn schoonzus zat op de tram met haar dochtertje van 4, toen er een dronken man, tamelijk stevig, opstapte. Die begon wat moeilijk te doen, luid discussiëren en mensen uitschelden. Niemand durfde iets zeggen, die man raasde maar door totdat haar dochtertje plots tegen hem zei: ‘ Zeg meneer, kan dat niet wat stiller!? ‘ Mijn schoonzus is de volgende halte toch snel afgestapt!
   3
   Mensen uit de buurt waren hun hond kwijt. Na rondvraag hebben ze die gevonden en dat was in het volgende dorp. Ze begrepen niet dat die zo ver gewandeld was. Maar dan is uitgekomen dat de hond de trein had genomen en dan maar de volgende halte was afgetapt.

 14. elisa jul 2, 2020

  oke. maar je vraagt toch even in het vliegtuig of je naar achter mag met je stoel??