Dat wij hier en daar wat schaamte kennen, zal geen verrassing zijn. Maar waarom eigenlijk? En waarover precies? Hebben mannen meer schaamte dan vrouwen?

Deze podcast word je aangeboden door Miele.

Psssst… dit is het filmpje van Chris onder de douche in Belgrado!

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 22 reacties op “S04E09: Schaamte

 1. Yvonne jun 25, 2020

  Schaamteloze openheid. Wat een geweldige podcast weer!
  PS: Bas, je bent knap

 2. Omdat jullie aangeven een dikke pens te hebben bied ik jullie 2 gratis pt lessen aan. Dit is in Assen in het rustige Drenthe.

 3. Charlotte jun 25, 2020

  Ugggh, wat haat ik het dat als ik met mijn vriend op een verjaardag kom hij maar een enkele vrouw hoeft te zoenen, en ik moet dat bij IEDEREEN omdat ik een vrouw ben. Waarom is het niet zo dat alleen mannen en vrouwen elkaar zoenen, en vrouwen net als mannen onderling een hand geven? Of gewoon niet zoenen…
  Het voelt een beetje seksistisch. Zoals dat het wel “sexy” is als twee vrouwen (lesbisch of hetero whatever) met elkaar staan te tongen, maar als mannen dat doen is het “smerig”.
  Zo, even de frustratie eruit, bedankt mannen! Geweldige aflevering weer!

 4. Ik moet toch even zeggen dat het heel fijn is dat bas begon over hoe ongemakkelijk het is voor vrouwen dat je iedereen 3 kussen moet geven want ik wil ook gewoon iedereen een hand geven maar als de één inbuigt om dat wel te doen en ik niet is dat wel ook weer ongemakkelijk. En moet je dan 1 kus of 3 kussen geven? Bij deze ben ik ook voor dat we gewoon naar iedereen gaan zwaaien.

 5. Sarah jun 26, 2020

  Als reactie op de drie zoenen bij vrouwen. Van mij (vrouw) mag het wegblijven na Corona. Mannen doen vaak niet veel moeite om de wangen goed te raken en zulk dichtbij contact hoef ik niet bij de meeste mensen. Verder top podcast, maar ik vind de Krokante leuker :p.

 6. Jorien jun 26, 2020

  Eens; verplicht zoenen afschaffen… wat mij opvalt is dat 3 zoenen volgens mij wat meer ouderwets is, 2 zoenen of een nikszeggende knuffel wordt veelal door ‘hippe’ mensen gedaan. Het maakt dat ik geen idee heb wanneer ik wat bij wie moet doen en wat er verwacht wordt, er ligt een druk op en het kan ‘fout’ gaan, zoals jullie ook al zeggen.
  Wat betreft size en bedprestaties bespreken… in mijn vriendinnen groep bespreken we echt alles, maar nooit nooit negatief of kleinerend, dat vind ik echt niet kunnen. Tot de volgende keer!

 7. Susanna jun 27, 2020

  Mannen dank voor jullie leuke podcast, kijk er steeds naar uit!
  Als vrouw in zakelijk contact zou ik niet gezoend willen worden door mannen of vrouwen. Ik vind dat ook niet horen. Bij mannelijke vrienden en vriendinnen vind ik een omhelzing heel hartelijk, zoenen mag ook maar dan 2. Hoop dat de 3 zoenen definitief weg blijven. Corona toch ergens goed voor! Groet Susanna

 8. Heb echt weer genoten van deze podcast maar misschien nodig dat Domien eens met iemand gaat praten want dat terrasverhaal riekt sterk naar social anxiety 😂😘

 9. Kim van Broekoven jun 29, 2020

  De ongelijke traditie van drie kussen geven aan vrouwen (en niet aan mannen) stamt voort uit een tijdsperiode waarin getrouwde vrouwen ontslagen werden om achter het aanrecht te staan, en dus zeer verouderd en seksistisch. Ik ben het ermee eens om die drie kussen gewoon af te schaffen!

 10. Ik vind het absoluut vervelend om altijd maar die zoenen te moeten ontvangen van mannen, zeker wanneer het wat oudere mannen zijn, ik voel me daar nooit echt volledig prettig bij! Maar ik denk wel dat wanneer een man het niet bij mij zou doen, ik wel meteen heel erg zou afvragen waarom diegene het dan niet bij mij zou willen doen.

 11. Caroline jun 30, 2020

  Oooh zo fijn dat iemand dit een keer benoemd! Ik zie hieronder ook dat veel mensen het er mee eens zijn. Ik zeg afschaffen die 3 zoenen en alleen nog maar (hooguit) handen schudden. Voorkomt zoveel ongemakkelijkheid!

 12. Genoten van de aflevering! Wat de 3 zoenen betreft, ik ben heel blij dat de sociale druk om hier op in te gaan er nu even niet is. Mijn vriend kan een verjaardag binnenlopen en iedereen een hand geven, maar ik word raar aangekeken als ik ook alleen een hand geef.
  Nu ben ik sowieso al niet van de drie zoenen, maar als ik dit voor Corona aangaf reageerden mensen (mannen) voornamelijk beledigd.

  Nee hoor, wat zoenen betreft heeft Corona toch iets goeds gebracht voor mij.

 13. Ilona jul 1, 2020

  Weer heerlijk om naar jullie te luisteren en wat fijn dat jullie het “verplicht” zoenen van mensen eens aan de kaak stellen. Zoenen met zakelijke contacten vind ik niet kunnen en gebeurd bij mijn werk gelukkig ook niet. Maar die verjaardag, van directe goede collega’s kan ik die drie zoenen nog wel handelen maar collegas waar ik niet direct contact mee heb die langs komen, liever niet. En met oud en nieuw op 1 januari wens je iedereen een fijn jaar wisseling en dan is het klaar niet nog op werk je collega’s af, zo vervelend.
  En wat betreft schaamte over je uiterlijk vind ik dat je je mede mens moet accepteren zoals die gene is. En als je iets wil veranderen doe het dan voor jezelf omdat je daar gelukkig van wordt maar anders moet de andere het gewoon accepteren.

 14. Robin jul 2, 2020

  Hoi,
  Super leuke podcast, luister er heel graag naar en vrolijkt me altijd op!
  Jullie doen in het begin van de aflevering altijd geheimzinnig over het thema maar als ik de aflevering aanklik in Spotify, staat de titel altijd in beeld dus volgens mij weet iedereen al waar het over gaat voordat de podcast überhaupt begint😅😁
  Mijn mening als vrouw over het ontvangen van 3 kussen.. 😊
  Ik ontvang de 3 kussen uit beleefdheid maar als ik ervoor kon kiezen deed ik ‘t liever niet.
  Groetjes!!

 15. Jamey jul 7, 2020

  Even als reactie op jullie discussie over het geven van 3 zoenen; Als vrouw vind ik het ook onzin dat iedereen de vrouwen moet zoenen maar mannen mogen elkaar alleen een hand geven (dat is tenminste de verwachting) dus ik ben voorstander van het stoppen met 3 zoenen geven 🙂

 16. Als reactie wat jullie vinden wat vrouwen denken over dat vrouwen alleen moeten zoenen.
  Dat vind ik lichtelijk seksistisch. Dus zou liever hebben dat of zoals in Spanje iedereen iedereen zoent. Of gewoon niemand. Veel makkelijker ook voor vrouwen, want die hebben ook wel het probleem. Wanneer moeten wij de mannen beginnen te zoenen? haha

  En Bas je bent niet lelijk, je hebt niet zo maar een vriendin gekregen!

 17. Isabelle jul 7, 2020

  Over het kussen. Ik vind het geen handen schudden vanwege corona heel fijn, laat staan het kussen! Ik heb gewoon geen behoefte om gekust te worden en ik hoop zelfs dat het ook niet gebeurt, tenzij het hele goede vrienden zijn of familie van mij is. Dus het idee van ik doe het omdat te vrouw het verwacht is leuk, maar voor mij hoeft het niet.

 18. Stephanie jul 14, 2020

  Ik ben een vrouw en ik vind de 3 zoenen vreselijk!! Geef mij maar gewoon een hand! Van mij mogen de 3 zoenen wegblijven.

 19. Saide sep 6, 2020

  Hallo, hier een vrouw. Ik luister altijd met plezier naar de podcast! Over het eeuwige wel of niet kussen dilemma: laten we er vooral mee stoppen! De ongelijkheid, waarom vrouwen wel en mannen onderling niet, zit mij al een tijdje dwars. Ook hoef ik zelf niet perse iedereens gezicht bij mij gezicht te hebben. Helemaal niet van allemaal semi vreemde mensen, collega’s etc. Vind eerlijk gezegd dit een fijne bijkomstigheid van de corona maatregelen. Handen schudden, zwaaien allemaal prima, laten we dat vooral doen!

 20. Gerard-Jan Sterrenburg sep 14, 2020

  naar aanleiding van het verlopen rijbewijs van Bas, de geldigheid van een verlopen rijbewijs is naar aanleiding van het Corona Virus met 7 maanden verlengt.
  Ik liep hier nl zelf ook tegenaan.
  Rijbewijs moet dan wel binnen 7 maanden worden verlengt.

 21. Nooit meer 3 zoenen!!!!