We trekken maar eens een flesje open! Eindelijk een volledige aflevering over alcohol, zoals we lang geleden al beloofden. Over onze favoriete drankjes, drinken in je eentje en wijn bestellen in een restaurant. Proost!

Deze podcast bevat een commerciële samenwerking met Miele.

Aflevering 10, live in 40 theaters!

Op zondagavond 10 januari 2021 nemen we traditiegetrouw mét publiek de laatste aflevering van ons seizoen op. Daar kun jij bij zijn! In Gouda, waar we de live-opname hosten, of in een theater bij jou in de buurt via een livestream. Geheel coronaproof, in 40 theaters door heel Nederland. Een interactieve stream vol bijzondere momenten! Voor slechts 30 personen per zaal is de stream te volgen en hebben natuurlijk 30 luisteraars de mogelijkheid om bij de opname in Gouda aanwezig te zijn.

Alle details: manmanmandepodcast.nl/januari.

Bestel ‘Man man man, het boek’

Je kunt ons boek nu kopen! Leuk om te lezen, leuk om te geven. De feestdagen komen er aan, dus dat cadeautje is zo geregeld. 

Word Vriend van de Show

We zijn natuurlijk al goede vrienden, maar nu kunnen we dat bezegelen: word Vriend van de Show! Mis niets van Man man man, de podcast, spreek audioberichten in en blijf altijd op de hoogte.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 8 reacties op “S05E07: Alcohol

 1. Lieve van Rijsbergen dec 3, 2020

  Lieve Bas, Chris en Domien,

  Laatst had m’n dispuut roastgedichten aan elkaar gegeven
  Nu leek me dit ook wel op jullie lijf geschreven
  Hier hebben de luisteraars wel aandacht voor
  Want we zijn eerlijk gezegd altijd een en al oor
  Hopelijk schenken jullie aandacht aan dit bericht
  Immers zijn jullie omtrent de Sint ook wel verplicht
  Om nog wat meer van jullie aandacht te trekken
  Leek het me leuk dit ook in jullie whapp te kunnen checken
  Zo ben ik voor deze avond ook weer klaar
  Ik ben namelijk niet nuchter en daar is ook de tijd naar
  Schrijf dus alsjeblieft een roast over elkaar
  Het liefst voor het einde van het jaar

  Veel liefs,
  Sint en Piet
  Ps: Een huisgenootje van de giechelende spraakmemo’er uit seizoen 4

 2. Mij werd ooit een drankje aangeboden door op me af te stappen terwijl ik met vriendinnen in de kroeg stond, we zijn bijna 13 jaar samen nu.
  Zolang je niets terugverwacht en niet ongewenst lang blijft hangen lijkt me er niets mis mee 🙂
  En door het eerst aan te bieden en dan pas te bestellen kan iemand ten eerste nog terug en ten tweede ziet zij hoe het drankje gemaakt wordt (en dat er dus niets geks ingestopt wordt).

 3. Dank je wel Domien, ik dronk/drink (net als Chris) nooit alleen thuis maar dankzij jouw “Tip” met live tv aan al aan wijntje 3….

 4. Merel dec 7, 2020

  hallo lieve bas, chris en domien,
  jullie vroegen in de podcast of mannen anno 2020/2021 een vrouw een drankje kunnen aanbieden, ik vond het wel grappig dat jullie dat vroegen want dat kan zeker. En het gebeurt ook redelijk vaak bij mij of mijn vriendinnen dat een jongen tijdens het stappen ineens op je afkomt met een drankje, dit is natuurlijk superlief en vaak gewoon goed bedoeld alleen sla ik het altijd af omdat je zo vaak hoort dat meiden worden gedrogeerd (ook zelf meegemaakt helaas) op deze manier. Ook is het wel eens zo dat iemand aan de bar ineens betaald voor het drankje wat je hebt besteld, dit is veel chiller omdat niemand dan wat in je drankje kan doen :). wel is het jammer dat sommige jongens/mannen dan direct wat van je verwachten als je een drankje aanneemt.

  om mijn lange verhaal even kort samen te vatten: je kan altijd een drankje kopen voor een meisje/vrouw (andersom kan trouwens ook) als je maar de goede bedoelingen hebt en het ook begrijpt als ze het afslaat. dan ben je toch wel het meest mannelijk denk ik.

  ik heb nu al zin om jullie 10e aflevering ‘semi-live’ te komen bekijken vanuit het theater! tot dan!

 5. Pietsje dec 9, 2020

  Aanhakend op jullie aflevering over alcohol MOET ik even deze anekdote delen. Jaren geleden toen ik met een vriendin (Zoë) in de kroeg was (wij waren toen zeker onder de 20), werd zij door een flirtende (oninteressante!) collega van mij gevraagd of ze iets wou drinken. Chique antwoorde mijn vriendin dat ze graag een ‘Bessen’ wilde. Hierop overhandigde hij haar twee muntjes en mocht ze zelf in de rij bij de bar gaan staan. Ik weet zeker dat deze collega indruk wou maken om mijn vriendin, deze move was het helaas net niet.

 6. Marjolein dec 10, 2020

  Hi Bas, Chris en Domien!
  Op de vraag, mogen mannen nog drankjes aanbieden aan de vrouw in een bar?
  JA! Graag zelfs 😃
  Als single vrouw vind ik het juist fijn als een man daarin initiatief wil nemen. Met evt een briefje met naam en telefoonnummer.
  Geen (groeps)druk voor een gesprek op dat moment, maar een eigen keuze later.

 7. Audrey dec 10, 2020

  Hi Chris, Bas en Domien!
  Wij zijn net verhuisd en hebben in 3 weken even al jullie podcasts geluisterd. Echt heerlijk tijdens het koken, het is een wonder dat er daardoor nog niks is aangebrand. Nu hebben we net de laatste geluisterd, waarin Chris aangeeft een whiskey liefhebber te zijn. Ik ben zelf geen whiskey drinker, maar mijn vader wel en ik maak hem zielsgelukkig met een fles Frysk hynder. Een Friese whiskey waarvan altijd maar een beperkt aantal flessen van zijn, omdat alle vaten anders van smaak zijn. Ik dacht is misschien leuk om een keer te proberen 🙂
  Liefs Audrey

 8. Freek dec 17, 2020

  Wat is de naam van die Japanse Whisky?
  En waar kun je die kopen?