Deze podcast had natuurlijk al drie jaar lang ‘Ego, ego, ego’ moeten heten, maar in deze aflevering zoomen we voor ’t eerst eens echt in op ons zelfbewustzijn. Hoe groot is ons ego? En is dat niet snel te verwarren met arrogantie?

Deze aflevering bevat een commerciële samenwerking met HelloFresh en bol.com.

Ben jij Bas, Chris of Domien?

Doe de test bij Upcoming!

Word Vriend van de Show

Er is een plek voor nóg meer Man man man, de podcast. Bij Vriend van de Show vind je alle reguliere afleveringen (zoals je gewend bent), maar krijg je als Vriend ook extra content. En dat voor maar € 4,50 per maand! Dat is minder dan de prijs van een medium Big Mac-menu en nog lekkerder ook. Word ook Vriend!

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 2 reacties op “S07E03: Ego

 1. Gerdine okt 21, 2021

  Beste mannen,

  Afgelopen aflevering over ego vond ik het toppunt van mannelijkheid! Zo in alle openheid en kwetsbaarheid praten over dingen die kut zijn, die ook gewoon kut laten zijn en niet mooier maken dan ze zijn, en dan ook nog eens elkaar recht voor zn raap maar in alle eerlijkheid en liefde kunnen voorzien van feedback. Toppunt van mannelijkheid, jullie kunnen nu stoppen met zoeken 😉

  Groetjes!

 2. Boudewijn okt 26, 2021

  Hey mannen,

  Ik wil jullie als techneut toch even helpen over die boor (nee, ik werk niet voor dat bedrijf):
  20V accu: Spanning zegt meestal iets over hoe snel deze kan draaien, maar kan ook opgelost worden met tandwielen. Maakt dus geen fuck uit en is een verkooppraatje omdat andere merken 14.4V of 18V gebruiken.
  Borstelloze motor: Dit is wel een goede. Oude elektromotoren (en ook in boormachines) hebben een koolborstelmotor. Deze borstels zorgen ervoor dat de motor stroom krijgt tijdens het draaien en dat het magneetveld “meebeweegt”. Dit slijt best snel omdat ze net als een aansteker duwen op een draaiend onderdeel. Bij een borstelloze motor is dit niet het geval. Bovendien zijn deze motoren meestal sterker maar heeft flink wat elektronica nodig om aangestuurd te worden.
  Magnetische bithouder hadden jullie zelf al beantwoord.
  Spindle lock is een handige feature: daarmee kan je het draaistuk van je boor vastzetten zodat je ‘m kan gebruiken als normale schroevendraaier. Waarom dat handig is? Als een schroef echt te strak zit kan de boor ‘m ook niet loskrijgen of als je nog een klein beetje moet schroeven en je wilt de laatste slag niet te ver doen
  Metalen boorkop: Hoewel de binnenkant altijd metaal is, is bij de meeste boormachines de buitenkant die je moet aandraaien om de boor zelf vast te zetten wel van plastic. Maakt weinig uit voor de performance.

  PS: Hoewel ik de persoonlijke verhalen kan waarderen gaat het de laatste tijd meer over anekdotes dan echt het analyzeren van mannelijkheid in 2021 zoals in S01. Wat dachten jullie om een echt mannelijk onderwerp aan te snijden: “Eer”. Niet in de eerwraak natuurlijk, maar bijvoorbeeld eer in je werk. In mijn omgeving is het wel duidelijk: Eer is een mannelijk abstract wat vrouwen meestal niet begrijpen. Misschien leuk voor de toekomst?

  Groetjes!