Glad ijs, beter kunnen we het niet samenvatten. Een thema dat al heel lang op de stapel lag, maar waar we niet aan durfden te beginnen. In deze aflevering blijkt waarom. Een gesprek over het vrouwelijk schoon, maar dan uiterst voorzichtig. Zweten.

Deze podcast bevat een commerciële samenwerking met Miele.

Bestel ‘Man man man, het boek’ (gesigneerd)

We hebben een boek geschreven! En dat is te koop. Sterker nog: we willen het voor je signeren! Leuk om te lezen, leuk om te geven.

Reageer

Je mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Yay, al 8 reacties op “S06E09: Vrouwen

 1. Maartje Bood apr 28, 2021

  De grappigste aflevering ooit. Ik zie jullie zweetdruppeltjes al voor me. De angst is te voelen aan de andere kant hahahahaha

  • Sharon apr 28, 2021

   Ha mannen. Wat geniet ik toch van jullie podcast. Een paar maand geleden begonnen, alles aan 1 stuk luisteren en nu zijn jullie mijn weekelijkse geluksmomentje.

   Toen ik de trailer van deze aflevering zag op insta dacht ik: Bas zou het wel alleen maar weer over ‘wijfen’ hebben gehad. Prima benaming uiteraard.
   Wel jammer, ik had jullie ongenuanceerde mening wel willen horen.

   Na alle reacties komt er wel een x een 2e poging toch?!
   Mochten jullie een vrouw in de ruimte willen hebben, bij deze 🙋🏼‍♀️
   Kom ik iets eerder dan Domien en Chris, hebben we Bas gelijk op de kast gejaagd.
   Of jullie drinken gewoon iets meer bier van te voren, dan wordt het vast ook een leuke podcast.

   Ga zo door mannen!

 2. Lineke apr 28, 2021

  Kunnen mannen leren van vrouwen? (één van jullie stellingen)
  Wat dacht je van andersom? Ik snap jullie twijfel en getreuzel rond dit onderwerp hoor! Het is wel een enorm ding geworden. Als vrouw wilde ik altijd gelijk zijn aan de man, maar ik ben ook een vrouw met hormonsters en word jammerlijk genoeg hier redelijk door beleid. Dus nee, ik ben niet gelijk aan een man, maar wil wel gelijkwaardig zijn.
  En dat betekent dat ik me in mijn contact met mannen (en mensen in het algemeen) zo gedraag zoals ik graag behandeld wil worden en dit dan graag terug krijg. En verder zie ik heus wel dat ik bepaalde zaken, heel algemeen gezegd, anders benader dan de man, de transvrouw, de transman, de genderneutrale medemens en ga zo maar door. Wat is het toch fijn dat we dus van elkaar kunnen leren en elkaar in hun waarde kunnen laten…
  Dat gezegd hebbende is er echter niets op tegen om ook over dit soort zaken te praten. Dat ik als vrouw als klagend wezen wordt gezien, snap ik niet, maar zou ik graag willen snappen: dus kom maar door, manmanmannen. Jullie visie op het leven boeit me al tijden, dus nu niets minder.
  Hartelijke groet, Lineke

 3. Leroy apr 28, 2021

  Hoi mannen!
  Ik wilde even zeggen dat ik het super goed vind van Chris dat hij zijn grenzen aan geeft en daarmee kiest voor zijn gezondheid boven die van andere zaken. Wat mij betreft hoef je daar absoluut nooit sorry voor te zeggen. Hele mooie leer uit de situatie waar je nu in zit. Zelfde motivatie inzetten voor het opnemen van vakantie, hoe moeilijk dat ook is!

  Met lieve groet,

  Ervaringsdeskundige
  Leroy

 4. Nog een verschil tussen randstad en platteland:
  Als je in de Randstad 15 bier in 1 uur drinkt ben je een alcoholist
  Doe je dat op het platteland (of het oosten) dan ben je de BOB

  Groeten uit Epe! (Het oosten 😉 )

 5. Raymon apr 29, 2021

  Heren, dit hadden jullie beter niet kunnen doen.. ik vind jullie gezellige gasten om naar te luisteren maar als je werkelijk zo angstig bent om ook maar een beetje stelling te nemen sla het onderwerp dan over. Gr Raymon

 6. Hey guys,

  Ik had als jullie was dit onderwerp inderdaad even laten schieten, maar aangezien er veel vraag naar was snap ik de keuze. Maar ik moet wel zeggen dat ik het laatste verhaal van Chris over de MMA fighter wel echt naar vond. Het ging namelijk heel erg over angst van mannen om veroordeeld te worden voor seksueel misbruik. Deze kant van het verhaal wordt nogal vaak belicht, terwijl minder dan 2% van alle aanklachten vals zijn. Van de 100 vrouwen die worden misbruikt rapporteren er maar 20, omdat ze vaak niet serieus genomen worden. Door weer zo’n verhaal te vertellen houd je de ‘ohnee straks wordt je beschuldigd van iets wat je niet hebt gedaan’ nogal in stand. Terwijl dat eigenlijk vrijwel nooit aan de hand is.
  Dus van een trouwe luisteraar die wel ooit aangerand is en toen ook niet serieus genomen werd door de alle mannen bij de politie. Laat dit soort verhalen volgende keer maar even zitten.
  Ook Chris is het nogal makkelijk om te zeggen dat je niet snapt hoe mensen beledigd kunnen zijn door humor van cabaretier, omdat het meestal niet ten koste van jou gaat. Maar ten koste van minderheden. Dus grappen zijn gewoon beter wanneer ze naar mensen hogerop schoppen en niet mensen die al lager staan (door religie, etniciteit, gender, seksualiteit) verder naar beneden te schoppen.

 7. Hoi!
  Ten eerste ben ik heel trots dat jullie dit onderwerp hebben aangesneden. Al zeg ik, als vrouw zijnde, dat jullie nergens bang voor hoeven te zijn. Er is een kleine groep vrouwen die vooral heel hard schreeuwt om aandacht en alles persoonlijk opvat. Vrouwen willen toch gelijkheid? En zij mogen tegenwoordig alles zeggen over mannen, maar niet andersom. Het is goed dat vrouwen tegenwoordig zo ver geëmancipeerd zijn maar veel vrouwen gaan nu gewoon te ver. En zoals Chris ook heeft gezegd, je moet overal nog om kunnen lachen. Zodra je er niet meer over kan lachen dan wordt het echt gevaarlijk. En alles beledigend opvatten is gewoon je eigen probleem en niet het probleem van degene die het brengt 👌🏻 ik ben trots op hoe jullie deze podcast hebben gedaan. En deze tijd is het echt een moeilijk onderwerp om er nog over te praten, want er is altijd wel iemand op z’n teentjes getrapt.
  Op naar de volgende podcasts! 💚 Ik als vrouw vind jullie hilarisch, zo grof mogelijk alsjeblieft 😂